1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Fem Dershaneleri, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi
Fem Dershaneleri, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Fem Dershaneleri, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Gaziantep'te Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda önemli derecelere imza atan FEM Dershaneleri, başarılı öğrencilerin...

A+A-
Gaziantep'te Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda önemli derecelere imza atan FEM Dershaneleri, başarılı öğrencilerini ödüllendirdi. Öğrencilere hediyelerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı verdi.

Uğur Plaza Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Partili milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu ve Halil Mazıcıooğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan FEM Dershaneleri Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahan, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekti.

FEM Dershanelerinin başarılarına değinen Şahan, FEM'in her yıl Gaziantep'ten derece yapan öğrenciler çıkardığını dile getirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eğitim ve öğretimin çok önemli olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin en büyük zenginlik kaynağının kendi insanı olduğunu belirten Şimşek, "Ama insanımızın mutlaka iyi bir şekilde eğitilmesi gerekiyor. Bizim en büyük sermayemiz insanımızdır. İnsanımıza daha fazla kaynak ayırmamız lazım. Sistemlerimizi kalite boyutuyla geliştirmemiz lazım. Bunda özel sektörün payı çok büyük. Maalesef eğitimdeki özel sektör payına bakarsanız bu oran yüzde 2. Ama özel sektörün getirdiği dinamizm ve özel sektörün başarıdaki payı çok daha büyük. Gönül ister ki diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi özel sektörün eğitimdeki payı yüzde 20-30'lara ulaşsın. Bu devlet okulları ile birlikte daha fazla rekabeti getirir, daha fazla kaliteyi getirir." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi. Dereceye giren öğrencilerin bulunduğu okulların müdürlerine de teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Maliye Bakanı Şimşek Gaziantep YGS ek puanda Türkiye birincisi Fatih Çınar'a 5 bin TL tutarındaki çekini verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.